Maak uw keuze uit
volgende rubrieken:Een initiatief van

Geen ongevraagde reclame op naam meer ?

U wenst geen ongevraagde reclame op naam meer te ontvangen via de post of per telefoon, van geen enkel bedrijf dat lid is van de bdma (Belgian Direct Marketing Association)? De Robinson-lijst biedt u de oplossing.

Hoe werkt de Robinson-lijst ?

Wilt u weten hoe de Robinson-lijst precies werkt? Wat er gebeurt met de gegevens die u opgeeft? Hoe lang het duurt vooraleer u niet meer gecontacteerd wordt? Of deze dienst echt helemaal gratis is? Klik dan hier en u krijgt meer informatie over de Robinson-lijst, alsook een antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe komt u aan mijn naam?

Waarom en hoe contacteren bedrijven u persoonlijk, zelfs zonder dat u hierom gevraagd hebt ? Waar en hoe komen ze aan uw naam? Welke rechten heeft u als consument? Voor een antwoord op deze en andere vragen, klik hier.

De Robinson-lijsten

Door u in te schrijven op de Robinson-lijst, geeft u aan de bedrijven te kennen dat u geen reclame op naam meer wenst te ontvangen van geen enkel bedrijf dat lid is van de bdma (Belgian Direct Marketing Association). de bdma (Belgian Direct Marketing Association)ontwikkelde twee verschillende Robinson-lijsten :

· Robinson Phone: deze lijst wordt vervangen door de nieuwe Bel-me-niet-meer-lijst. Voor meer infomatie en om je telefoonnummer op de lijst in te schrijven klik hier.
· Robinson Mail om geen reclame op naam per post meer te ontvangen

N.B.: Er bestonden andere Robinson-lijsten, maar deze werden n.a.v. de getroffen schikkingen van de wetgever verwijderd. Het gaat hier over de Robinson-lijsten Fax, E-mail en SMS. Namelijk, de bedrijven die consumenten willen bereiken die niet klant zijn, moeten bij wet de consument toestemming vragen om zijn/haar faxnummer, emailadres of GSM-nummer (voor SMS-acties) te gebruiken.